Переваги кованих воріт

Кування – це творчий процес, в результаті якого на світ з’являються не тільки окремі декоративні елементи, а й неповторні за своїм естетичним характером вироби в цілому, які покликані задавати «планку» всьому оточенню. Так відбувається і з кованими воротами, як тільки вони потрапляють на присадибну ділянку і займають своє почесне місце, весь ландшафтний та архітектурний дизайн за одну секунду підкоряється їм. Ковані ворота задають загальне сприйняття. Під’їжджаючи до будинку, перше, що ви бачите, – це ворота. Ворота – це візитна картка. Ворота – це прелюдія.

Зрозуміло, що легкість кованого візерунка не приховає від сторонніх очей те, що ховається за воротами, адже так хочеться усамітнення. Не біда. Раніше, полотном для кованих візерунків були листи металу, які виглядали не дуже повітряно, але зі своєю функцією візуально відокремити територію — справлялися. Сьогодні з появою полікарбонату багато хто обзавівся диво-ворітами, які виглядають настільки повітряно, що всі очікування здійснилися з лишком. На особливу увагу заслуговують комбіновані ковані ворота. Тут використовуються всі технології кування та застосовуються додаткові матеріали (наприклад, верх кованих воріт зашивають полікарбонатом, а низ суцільним залізом). 

Говорячи про естетичні можливості кованих воріт, необхідно згадати той факт, що сьогодні хімічна промисловість надає величезний вибір лакофарбових виробів: матових, глянсових, з перламутром, з ефектом хамелеону. Це дає можливість надати воротам надзвичайно красивого кольору, який поєднуватиметься і не вибиватиметься із загального ансамблю. 

По-друге, ковані ворота – це дуже практично. Під словом практично кожен розуміє своє. Для когось практично, коли хвіртка вбудована у ворота. Під практичністю багато хто може мати на увазі спосіб конструкції воріт: розсувні, розстібні, що складаються і т.д. Ковані ворота можна виготовити будь-якого способу конструкції. Єдине, що, напевно, важко буде зробити – це секційні ворота, які сьогодні використовуються для гаражів. Практично чи непрактично судити можна з погляду способу відкриття воріт. Звичайно, дуже практично, а вірніше зручно, коли ворота відчиняються не вручну, а автоматично. Ковані ворота при бажанні без особливих зусиль можна забезпечити всією необхідною технікою, яка дозволятиме відкриватися воротам дистанційно. 

По-третє, ковані ворота – це дуже надійно. Те, що ворота, виготовлені з металу, є надійними, сперечатися навряд чи хтось буде. Не одну сотню років метал славився своїми здібностями надавати виробу міцності. При створенні кованих воріт метал розжарюють, охолоджують, потім знову розжарюють, внаслідок чого метал загартовується і набуває додаткових якостей міцності. 

По-четверте, ковані ворота – це дуже довго. Минають століття, а археологами знаходяться мечі, обладунки, знаряддя праці, які є яскравим підтвердженням того, що метал безсмертний. Все гарне любить догляд, тому якщо доглядати належним чином за кованими воротами, то їх можна разом із будинком передати як реліквію у спадок онукам, правнукам тощо.

По-п’яте, ковані ворота – це завжди актуально та модно. Сьогодні, у століття всього ультрасучасного, неонових вогнів, підвісних стель, наворочених авто, люди, як і раніше, слухають Бетховена та Вівальді, ходять у музеї, на весіллях танцюють вальс, простіше кажучи – поважають класику. Ковані вироби – це класика, яка не підвладна часу, вона пронизала і поєднала минуле, сьогодення та майбутнє. 

Купаючи ковані ворота, ви купуєте експонат високого мистецтва, який з роками набиратиме свою цінність.