Характеристика типів металів, що використовуються для декоративних виробів

Не всі метали є придатними для таких видів художньої обробки, як гравірування, карбування, кування або лиття. Оптимальними якостями та властивостями володіють лише чорні та кольорові метали та їх сплави. Фахівець з художньої обробки зобов’язаний знати про основні властивості кожного металу: фізичних, механічних і хімічних .

Фізичні властивості металів

Це питома вага, колір, температура плавлення, електропровідність, теплопровідність, теплоємність, магнітні властивості та інші. Деякі з цих властивостей визначають придатність матеріалу у виготовленні того чи іншого виробу. Наприклад, в літакобудуванні застосовуються легкі та міцні деталі, тому при підборі металів для їх виготовлення звертають увагу на питому вагу та міцність. Для виробів, що використовуються при високих температурах, таких як нитки розжарювання електричних лампах вирішальну роль грає температура плавлення матеріалу. Тому для їх виготовлення застосовується вольфрам.

Хімічні властивості металів

Метали відрізнятимуться від корозійної стійкості, окислюваності та розчинності.

 Механічні властивості

  • Насамперед – це міцність, яка визначає здатність матеріалу до опору впливам сил, при цьому, не пошкоджуючись і не змінюючи первозданної форми.
  • Твердість є ще однією вирішальною якістю металу, яка виявляє його здатність  до протистояння проникнення в нього іншого, твердішого тіла. третя за важливістю механічна властивість металу, завдяки якому можна визначити здатність матеріалу відновлювати свою первісну форму після закінчення впливів, що викликали дану зміну.
  • В’язкість  удари), при цьому зберігаючи свою цілісність.